Sisällön oikeudet ja oikeellisuudet.

Päivitetty 4.12.2008

Oikeudet

Avainsanat:

DigiFAQ
tekijänoikeudet

Muita kysymyksiä:

Kiitokset

Ylläpito:

Tätä sivustoa ei voine pitää erityisen omaperäisenä luomuksena. Kysymykset ja vastaukset ovat olleet olemassa ja ne on vain koottu tähän. Koko tämä dokumentti on siis tekijänoikeuden suojaama, etkä saa myydä tätä. Jos haluat lainata tästä yksittäisiä kysymyksiä ja vastauksia, niin siitä vaan. Kannattaa ehkä kirjoittaa lähde mukaan, niin kriittiset lukijasi tietävät syyttää oikeaa paikkaa väärästä tiedosta.

Sivuston käyttö oppimateriaalina

Minulta kysyttiin, saako tätä dokumenttia käyttää esim. kansalaisopiston kurssimateriaalina. Vastaus on kyllä.

Tätä materiaalia saa käyttää kokonaan tai osittain yhteiskunnan ylläpitämässä kouluissa (peruskoulut, lukiot, ammatilliset koulut, korkeakoulut yms.) sekä yleishyödyllisissä omakustannushintaisissa kursseissa (kansalais- ja työväenopistot yms.) Mikäli koulutusta tarjoava taho toimii kaupallisin periaattein, vaatii materiaalin käyttö tekijän luvan.

Materiaalia käytettäessä on tuotava esille sen lähde ja se, että se on harrastelijakäyttöön koottua materiaalia, jota ei ole suunniteltu koulutuskäyttöön ja materiaalin oikeellisuus on muun verkosta saatavan materiaalin tasoista.

Suosittelen lämpimästi, että kursseilla olisi ainakin käytettävissä myös varsinaisia (digi)valokuvausta käsitteleviä oppaita. Jo pelkästään se, ettei tässä sivustossa ole kuvia, rajoittaa ja vaikeuttaa oppimista.

(En mainosta, mutta sellainen kirja kuin "Digijärkkäri – käyttäjän käsikirja" saattaa auttaa sinua enemmän järjestelmäkameran kanssa.)

Linkitys yms.

HTML-linkkien teko tähän dokumenttiin on tietenkin sallittua. Mikäli jostain syystä joudun muuttamaan tämän dokumentin paikkaa (URL:ia), niin pyrin tiedottamaan sopivilla verkkosivuilla ja uudelleenohjaamaan pyynnöt vanhoilta sivuilta uusille.

Koska tähän kerätyt tiedot eivät ole sinänsä yksin minun osaamistani ja koska tarkoitus olisi, että muutkin näitä tiedonmurusia minulle toimittaisivat, niin tällä sivustolla ei ole tarkoitukseni suoraan ansaita.

Mahdollisuuksieni mukaan pyrin tätä sivustoa päivittämään oman tietämykseni voimalla ja muiden minulle toimittamalla materiaalilla. Mitään en lupaa ja minkään tiedon täydellistä oikeellisuutta en takaa.