Mistä saan digikameran halvalla?

Päivitetty 28.11.2008

Digikamera halvalla

Avainsanat:

hinta
käytetty kamera
valokuvausliikkeet
verkkokauppa

Muita kysymyksiä:

Paras digikamera
Kamera ulkomailta

Linkkejä:

Verkkokauppa.com, laajin valikoima
MBNet:n hintavertailu
Vertaa.fi:n hintavertailu
verkkokauppalinkkejä (digicamera.net)

Ylläpito:

Tähänkään kysymykseen ei ole yksikäsitteistä vastausta. Tärkeintä on ensin selvittää mitä haluaa ja sitten vertailla hintoja.

Valokuvausliikkeestä

Valokuvausliikkeessä digikamerat saattavat maksaa enemmän kuin muualla. Hintaerolla saa useimmiten (ei aina) paremman palvelun ja neuvonnan sekä nopeaa vastinetta ongelmatilanteissa tai korjauksissa. Liikkeilläkin on melkoisia hintaeroja keskenään.

Marketista, kodinkoneliikkeestä, tietokoneliikkeestä

Marketit, isot kodinkoneliikkeet ja pienemmätkin tietokoneliikkeet tarjoavat nykyään peruskameroita kohtuuhintaan. Tarjouksia kannattaa seurata. Asiantuntemus liikkeissä vaihtelee.

WWW:stä tilaamalla

Kotimaiset verkkokaupat tarjoavat kilpailukykyisiä hintoja, jopa ulkomaihin verrattuna. Verkosta löytyy myös palveluita, joissa kameroiden ja tarvikkeiden hintoja on vertailtu.

Ulkomailtakaan kameran tai tarvikkeiden tilaaminen ei ole kovin vaikeata nykyään. Verkkokaupoissa on halvat hinnat ja suuret valikoimat, mutta joskus on ongelmiakin. Lue oheinen linkki ulkomailta tilaamisesta.

Monilla hyvillä valokuvausliikkeillä on myös www-sivut. Niistä on apua haettaessa osaamista ja vertailtaessa hintoja. Ohessa linkki Digiamera.net:n erinomaiseen listaan eri verkkosivuille.

Tarjouksesta

Digikameramallit uusiutuvat jatkuvasti. Vuoden vanha malli on menettänyt enemmän arvoaan kuin vastaavan ikäinen auto, mutta kamera voi olla vielä varsin käyttökelpoinen. Selvitä verkossa olevista arvosteluista ja käyttökokemuksista, mitä mieltä kamerasta on oltu. Selvitä, mitkä asiat ovat kamerassa vanhentuneet. Varmista että takuu on varmasti voimassa.

Käytettynä

Käytettyä kameraa koskevat samat seikat kuin vanhaa kameramalliakin. Lisäksi muista, ettei kuluttajansuoja koske yksityishenkilöiden välistä kauppaa. Sen sijaan, jos ostat liikkeestä käytetyn kameran, on sinulla oikeus saada asiat korjattua, jos kamera hajoaa pian ostoksen jälkeen.

Varmistu, että kamerassa on tarvittavat varusteet mukana. Varmista kokeilemalla, että kamera on ehjä. Tarkista linssien, tähtäimen ja säätimien kunto. Tarkista onko kameran kennossa kuumia pikseleitä. Akkujen kunto voi myös vaikuttaa hintaan. Pyydä nähdä ostokuitit, ettet osta varastettua tavaraa.