Minkälaisen tietokoneen tarvitsen kuvien käsittelyyn?

Päivitetty 30.11.2008

Tietokone

Avainsanat:

cd-rom
kuvankäsittely (image manipulation, image editing)
tietokone

Muita kysymyksiä:

Kuvien siirto tietokoneeseen
Kuvankäsittely
Kuvankäsittelyohjelmat

Ylläpito:

Jotain arvioidakseni sanoisin, että Windows-puolella XP tai uudempi on tarpeen, jotta uuden kameran ohjelmistot saisi helposti toimimaan. Nopea USB-liitäntä on tarpeen, jotta saat kameran tai kortinlukijan liitettyä koneeseen. Vaihtehtona voi olla tietokoneessa valmiina oleva muistikortinlukija

Macintosh-puolella pitää löytyä USB-liitäntä ja tuki kameran ohjelmille. Käytännössä ohjelmat tukevat vain OSX:ää.

Linux on myös toimiva ympäristö. USB-kortinlukija on helpoin tapa saada kuvat levylle. Käsittelyyn löytyy useita ohjelmia vaikkapa Gimp tai Picasa.

Jos haluat tehdä kuvankäsittelyä, niin muistia kannattaisi olla vähintään 1 gigatavu, kaikki lisämuisti nopeuttaa työskentelyä. Isosta näytöstä on iloa. Jos koneesi on muutamaa vuotta vanhempi, niin helpotat elämääsi uusimalla laitteen.

Et välttämättä tarvitse tietokonetta ollenkaan. Kuvat voidaan myös siirtää kamerasta tai muistikortilta suoraan tulostimeen tai viedä valokuvausliikkeessä tulostettavaksi. Kuitenkin, jos et säilytä kuvia digitaalisessa muodossa, sinulla ei ole "negatiivia", josta tekisit lisäkuvia tai käyttäisit kuvia myöhemmin jossain muussa muodossa.

Jos et käytä omaa tietokonetta ja talleta kuvia itse DVD-levyille, niin pyydä valokuvausliikettä siirtämään kuvasi myös CD:lle kuviesi teon yhteydessä.