Digikameran valinta

Tämä on viisiosainen artikkeli, joka yrittää auttaa digikameran valinnassa. Ensimmäinen osa käsittelee enemmänkin turhautumistani digikamerapalstojen yleisimpään kysymykseen. Voi halutessasi ohittaa sen. Toinen osa on jo aiemmin kirjoitettu artikkeli, joka antaa perustietoa digikameratekniikasta. Jos et tiedä paljoa kameroista tai ainakaan digikameroista, niin lue se.

Kolmannessa artikkelissa pyritään konkreettiseen valintaprosessiin. Ehdotan yhtä tapaa, jolla ehkä löydät itsellesi sopivan kameran. Ja viides osa on taas omakohtaista kertomusta siitä, miten minä olen kameroitani valinnut - senkin voi ohittaa. Näissä artikkeleissa ei ole kuvia ja tekstiä on paljon.

Neljäntenä artikkelina on sivuhyppy, jossa selvitellään järjestelmäkameraa hankintana tarkemmin. Niiden valikoima ei ole niin laaja, mutta sitäkin hankalampi valinta.

Tämäkään artikkelisarja ei anna suoraa vastausta siihen, mikä kamera sinun pitäisi ostaa. Se vain auttaa ja antaa työkaluja. Digikameramalleja on saatavissa huomattavan paljon ja rahaakin pitää hiukan panostaa. Prosessi on täysin verrattavissa auton, kampaajan tai huonekalun valintaan ja siihen voi kulua aikaa. Myönnän, että varsinkin peruspokkarin tapauksessa ei ehkä näistäkään artikkeleista löydy oikoteitä.

Olet juuri kysymässä verkossa: 'Mikä on paras digikamera minulle?'

Tarvitsenko digikameraa?

Kameran valinta konkreettisesti

Järjestelmäkameran valinta

Miten minä olen valinnut kameroitani


20.11.2008